Diskusia: Test Canon G9X Mark II: Extrémne malý, ale s veľkým čipom
Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený užívateľ.
20 príspevkov

Logus moci
Toto vypadá ako otunená S100 z roku 2012 - akurát že ma stále akosi neláka vymeniť ju za tieto novšie a pomerne drahé stroje. Aj keď je to skutočne pekný stroj - to treba uznať. Asi radšej by som aj dnes siahol po RX100 - tej prvej - z bazáru. Pre sony to bolo ternom - klobúk dole. RX100 je splneným snom každého fotografa a doposiaľ nebol prekonaný. To video "len" fullhd by som vôbec nevidel tragicky - pri 60 fps je to určite v pohode - mne staále stačí aj HD pokiaľ je kvalitné a neseká - na plazme je to úplne v pohode. Tá dotyková vec vzadu - otázka vkusu a zvyku. Radšej mám manuálne kolieska (kompenzáciu exp. a volim režimov + nejaké tie programovateľné gombíky).

Adrique
Je to zrejme taký úzus recenzentov, že neschopnosť natáčať video v 4k rozlíšení je negatívum. Podľa mňa je celé 4k to nezmysel. Pre reprodukciu na bežných uhlopriečkach TV (40-43"/102-108cm) domáce video nemá zmysel nakrúcať v 4k. FullHD a dokonca aj dobré 720p rozlíšenie bohato postačujú, pričom náročnosť na dátové úložisko je zlomkom oproti 4k.

migg
"...Rozhodnúť v prospech G9X MKII ... jeho technologická prevaha v podobe dotykového displeja..."
Nedostatok fyzickych ovladacich prvkov a nemoznost vypnut dokytovu funkciu je snad najvacsie negativum, ktore tento fotoaparat ma.
Neviem si predstavit, ze by som nim nahradil moju RX100 - prvy model, ktory som zakupil mesiac po uvedeni a k velkej spokojnosti intenzivne cele roky pouzivam.
Nedostatok fyzickych ovladacich prvkov a nemoznost vypnut dokytovu funkciu je snad najvacsie negativum, ktore tento fotoaparat ma.
Neviem si predstavit, ze by som nim nahradil moju RX100 - prvy model, ktory som zakupil mesiac po uvedeni a k velkej spokojnosti intenzivne cele roky pouzivam.

asdf
povedzme si uprimne - pri takychto malych senzoroch nikto nefoti inak ako na plnu dieru, takze ovladace na upravu casu expozicie a clony su uplne zbytocne. Takyto fotak sa nastavi jeden krat - na Auto ISO s obmedzenim napr. na 1200 a maximalnym casom expozicie trebars 1/60s. Nic ine sa neriesi.

loko
absencia ovladacich prvkov je dan za velkost. takmer celu zadnu stranu pokryva displej, vedla sa podarilo napchat najnevyhnutnejsie styri tlacitka, ktore v pripade potreby mozno pouzit na bezdotykove ovladanie menu. na tomto fotoaparate je vsetko podriadene velkosti, a velkost je zaroven jeho najsilnejsia stranka.

Brano
Tiez mam doma RX100 zopar rokov a nic lepsie som nemohol kupit. Sikovný drobec ktory sa zmesti do dlane, vojde do každeho vrecka, ziadne velke puzdro nevisi na krku alebo v batohu. Idealne na turi***u, bike, rodinne dovolenky. A obrazova kvalita je vynikajuca (aj pri nastaveni vsetko na auto). Hreje ma pocit spokojnosti ked sucasne novinky nedokazu prekonat fotak z r.2012

Roman
test videa cez celne sklo, super napad, celkovo odflaknuta recenzia, ale asi by sa dala zhrnut jednou vetou: "kupte si mobil za zovnaku cenu, foti a toci lepsie, aj v 4k"
Načítavam ďalšie články ...